понеделник, 28 октомври 2019 г.

Микс за есенно щастие

Резултат с изображение за „autumn gif tumblr“"


















Есента е в разгара си, листата образуват меланхолична сипеща се картина, водеща до
носталгия, а ти естествено си хванал странния, тежък грип или просто една настинка, достатъчна да ти ,, развали,, целия блуждаещ  от есенни спомени , обсипан с топли и студени нюанси пейзаж.

Е, как да ми е хубаво? Питам ? Не се разбирам с почти никого напоследък, изпаднала в меланхолия, а на всичко отгоре носа ми е по-могъщ от Ниагара, в дробовете ми скали се разбиват, а в гърлото ми се е настанил Дявола и си прави барбекю със сливиците ми ! Ама че протест на организма ми ! Е, да , ама не !

Резултат с изображение за „autumn aesthetic tumblr“"Най-важното нещо е да си го направиш сам уютно.
 Щом си болен, евентуално имаш на разположение няколко дни допълнителна почивка, ако ли не -  все пак ще се справиш с уюта.


Резултат с изображение за „autumn gif tumblr“"




Какво те води до уютна атмосфера? 

В мечтите ми си представям есента и зимата с чай в ръка , книга и цигара може би , но уви - не разполагам с такава глезотия в Пловдив , а главата толкова свисти , че ме мързи да чета . Пък за пиене и тютюн кой въобще ще говори ? Не трови допълнително организма си , грижи се за него. 

Най-прекрасния уют за мен, който може да се постигне е да не се мисли за токсични или натрапчиви мисли - въобще нямам предвид да се ,, залъжем,, и проблема с вълшебната пръчица на Кръстницата да изчезне. Идеята ми е, че човек трябва да се изправи срещу проблема- тоест да ОСЪЗНАВА, че е действителен и съществува наистина, но просто да потърпи малко и да го остави на времето, щом сега не е момента и няма видимо решение сега.

Ще кажете - "Витаеш си в собствената вселена, Стефания , невъзможно е ."  Е, тогава аз ви питам - Искате ли наистина да се успокоите и да оздравеете или да сте обсипани и психически и физически докато преминавате през отвратителната настинка ? Да, и аз така  предположих.



На различните архетипи хора различно ще им се отрази следващия съвет - Заобиколете се с хора, които ви носят само щастие - ако е възможно да станете от леглото, разбира се.
Резултат с изображение за „happy gif“"





Следва любимата ми част - изгледайте филмите, които винаги сте искали да гледате, но не ви е оставяло никога време. 
Резултат с изображение за „popcorn gif“"


Имаме щастие, одеало, топъл чай, филми, махаме всички токсични неща и Воела.

Резултат с изображение за „social gif“"








Не робувайте на социалните мрежи, размърдайте се леко , не го отдавайте на безкраен мързел, че после и мускулите ще ви болят заедно с гърлото. Почистете у дома или направете лека загрявка. Сега бас ловя, че ще сте леко по-будни и ще ви се и дочете, а после приспи.

Резултат с изображение за „tea gif“"Вместо да се тъпчете с антибиотици бих предложила просто много чай през 1 - 2 часа. Така ще успокоите гърлото , ще стопирате всичко с хапчето за гърло, което най - много ви помага и разбира се,глезете себе си с повече плодове и лека храна. 

Не на последно място съветвам да направите нещо импулсивно и прогресивно - както аз статията в момента. Идеята дойде - записах я и много ми приповдигна настроението .

И последния съвет, който както повечето съвети се отнасят и за по - здравословен начин на живот ( отговорете ми защо почваме да мислим за себе си , когато усещаме , че сме стигнали дъното )

  Бъди здравословен егоист !

Това е от мен за сега ^^